Hel majskyckling persillade
Ingredienser:
1 hel majskyckling
75 g smör
3 kvistar färsk persilja
1,5 klyfta vitlök
1,5 små scharlottenlök
2 tsk rosmarin
rosmarin kan bytas mot timjan
1 tsk salt
1 hel majskyckling
75 g smör
3 kvistar färsk persilja
1,5 klyfta vitlök
1,5 små scharlottenlök
2 tsk rosmarin
rosmarin kan bytas mot timjan
1 tsk salt
Gör så här:
Slå på ugnen. Finhacka persilja, vitlök och scharlottenlök. Blanda hacket med smör och salt. Lossa försiktigt skinnet på kycklingens bröst med fingrar och hand. Tryck in kryddsmöret mellan skinn och kött. Krydda kycklingen utanpå med rosmarin (timjan). Sätt in kycklingen i ugn och stek 1 timme, använder du stektermometer skall den nå 70°. Vill man ha en knaprigare yta så slår man på grillen de sista 5-10 minuterna. Ta ur kycklingen ur ugnen och låt den vila 10 minuter innan servering.
Serveras med:
Olivolja
Sallad
Jasminris
Slå på ugnen. Finhacka persilja, vitlök och scharlottenlök. Blanda hacket med smör och salt. Lossa försiktigt skinnet på kycklingens bröst med fingrar och hand. Tryck in kryddsmöret mellan skinn och kött. Krydda kycklingen utanpå med rosmarin (timjan). Sätt in kycklingen i ugn och stek 1 timme, använder du stektermometer skall den nå 70°. Vill man ha en knaprigare yta så slår man på grillen de sista 5-10 minuterna. Ta ur kycklingen ur ugnen och låt den vila 10 minuter innan servering.
Serveras med:
Olivolja
Sallad
Jasminris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 190°
Receptdatum: 2006-03-18
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 190°
Receptdatum: 2006-03-18
Utskrivet: 2023-06-10 21:05
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/917
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/917