Spaghetti ai frutti di mare
Ingredienser:
500 g blåmusslor med skal
2 klyfta vitlök
1 st spanskpeppar
Rivet skal av 1 citron
3 msk olivolja
8 st kvisttomater
2 tsk Koncentrerad fiskbuljong, flytande
2 dl vitt vin 10 %
3 msk färsk, finhackad persilja
100 g räkor, c:a 2 dl skalade
4 st havskräftor, råa
salt
500 g blåmusslor med skal
2 klyfta vitlök
1 st spanskpeppar
Rivet skal av 1 citron
3 msk olivolja
8 st kvisttomater
2 tsk Koncentrerad fiskbuljong, flytande
2 dl vitt vin 10 %
3 msk färsk, finhackad persilja
100 g räkor, c:a 2 dl skalade
4 st havskräftor, råa
salt
Gör så här:
Rensa och skrubba musslorna. Hacka vitlöken och den spanska pepparn, bryn försiktigt i en stor gryta med citronen och olivoljan. Finhacka persiljan och lägg i tillsammans med fiskfonden. Kärna ur tomaterna med en sked och tärna. Lägg i musslorna och havskräftorna i grytan, häll på vinet, lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter. Koka på hög värme så att alla skal öppnar sig, ät inte musslor som förblir stängda. Tag upp musslorna och kräftorna från grytan och lägg i tomaterna. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Koka pastan efter anvisningen på förpackningen så att den är nästan färdig. Häll av vattnet och lägg pastan direkt i såsen. Låt sjuda ihop under omrörning ett par minuter på medelhög värme så att smakerna riktigt gottar till sig. Rör i räkorna, kräftorna och musslorna och servera med ett par droppar ljuv olivolja och svartpeppar.
Receptet innehåller 359 kcal per portion
Rensa och skrubba musslorna. Hacka vitlöken och den spanska pepparn, bryn försiktigt i en stor gryta med citronen och olivoljan. Finhacka persiljan och lägg i tillsammans med fiskfonden. Kärna ur tomaterna med en sked och tärna. Lägg i musslorna och havskräftorna i grytan, häll på vinet, lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter. Koka på hög värme så att alla skal öppnar sig, ät inte musslor som förblir stängda. Tag upp musslorna och kräftorna från grytan och lägg i tomaterna. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Koka pastan efter anvisningen på förpackningen så att den är nästan färdig. Häll av vattnet och lägg pastan direkt i såsen. Låt sjuda ihop under omrörning ett par minuter på medelhög värme så att smakerna riktigt gottar till sig. Rör i räkorna, kräftorna och musslorna och servera med ett par droppar ljuv olivolja och svartpeppar.
Receptet innehåller 359 kcal per portion
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2006-03-30
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2006-03-30
Utskrivet: 2023-06-08 19:38
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/921
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/921