Sesamlax med shiitakesås
Ingredienser:
600 g laxfilè
1 st apelsin
1 tsk salt
2 msk sesamfrön
Sås:
75 g shiitakesvamp
2 msk flytande smör/margarin
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 dl matyoghurt
1 tsk japansk soja
1 msk koriander
600 g laxfilè
1 st apelsin
1 tsk salt
2 msk sesamfrön
Sås:
75 g shiitakesvamp
2 msk flytande smör/margarin
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 dl matyoghurt
1 tsk japansk soja
1 msk koriander
Gör så här:
Slå på ugnen. Rensa, skölj och skiva svampen (istf shiitake kan champinjoner användas). Fräs svampen i hälften av smöret och låt sedan svalna. Skölj apelsinen noga och riv skalet, akta för att få med det vita som är beskt. Blanda samman flytande smör, apelsinskal och salt till en marinad. Skär fisken i portionsbitar och pensla marinaden över, strö sedan sesamfrö över. Stek laxen i smord form i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. När svampen kallnat så blandar du ihop den med resten av ingredienserna till såsen och serverar det till den ugnsstekta laxen.
Serveras med:
Ris
Primörer
Slå på ugnen. Rensa, skölj och skiva svampen (istf shiitake kan champinjoner användas). Fräs svampen i hälften av smöret och låt sedan svalna. Skölj apelsinen noga och riv skalet, akta för att få med det vita som är beskt. Blanda samman flytande smör, apelsinskal och salt till en marinad. Skär fisken i portionsbitar och pensla marinaden över, strö sedan sesamfrö över. Stek laxen i smord form i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. När svampen kallnat så blandar du ihop den med resten av ingredienserna till såsen och serverar det till den ugnsstekta laxen.
Serveras med:
Ris
Primörer
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2006-02-02
Receptdatum: 2006-05-09
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2006-02-02
Receptdatum: 2006-05-09
Utskrivet: 2023-04-02 07:09
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/923
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/923