Köttfärsfrestelse
Ingredienser:
12 st potatisar av mjölig sort
2 st gula lökar
400 g köttfärs
1 brk skivade champinjoner
smör
salt
grovmalen svartpeppar
vitlöksklyftor
3 dl grädde
12 st potatisar av mjölig sort
2 st gula lökar
400 g köttfärs
1 brk skivade champinjoner
smör
salt
grovmalen svartpeppar
vitlöksklyftor
3 dl grädde
Gör så här:
Skölj, skala och strimla potatisen. Skala och hacka den gula löken fint. Fräs lök och champinjoner i smöret och fyll på med köttfärsen. Rör om så att färsen smular sig. Smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och vitlöksklyftor efter smak. Smörj en form och varva den strimlade potatisen och köttfärsröran. Slå grädden över och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.
Serveras med:
Färskt bröd
Grönsallad
Skölj, skala och strimla potatisen. Skala och hacka den gula löken fint. Fräs lök och champinjoner i smöret och fyll på med köttfärsen. Rör om så att färsen smular sig. Smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och vitlöksklyftor efter smak. Smörj en form och varva den strimlade potatisen och köttfärsröran. Slå grädden över och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.
Serveras med:
Färskt bröd
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2006-02-09
Receptdatum: 2006-05-09
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2006-02-09
Receptdatum: 2006-05-09
Utskrivet: 2023-03-29 14:35
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/925
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/925