Inbakad kycklingfilé med svamp
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 msk smör
1,5 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
20 g svamp
tex kantareller, trattkantareller eller ostronskivling
1 liten gul lök
2 msk vetemjöl
2 dl kycklingbuljong
1 dl grädde
1 tsk balsamvinäger
1/4 pkt jäst
1,5 dl vatten
2 krm salt
4 dl vetemjöl
ägg
4 kycklingfiléer
2 msk smör
1,5 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
20 g svamp
tex kantareller, trattkantareller eller ostronskivling
1 liten gul lök
2 msk vetemjöl
2 dl kycklingbuljong
1 dl grädde
1 tsk balsamvinäger
1/4 pkt jäst
1,5 dl vatten
2 krm salt
4 dl vetemjöl
ägg
Gör så här:
Smula jäst i en bunke och värm vatten fingervarmt. Rör ut jästen i lite av vattnet tills det löst sig. Häll på resten av vattnet, tillsätt 2 krm salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och låt sedan vila under duk i 40 minuter. Halvera fiéerna på längden och stek dem i hälften av smöret, 4 minuter på var sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp kycklingen och låt den kallna. Ansa och finhacka svampen. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i resten av smöret. Rör i 2 msk vetemjöl och späd med buljong och grädde. Låt koka utan lock i 5 minuter. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Låt stuvningen kallna. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till 20 cm rundel. Lägg två filébitar på varje rundel och fördela stuvningen över. Vik ihop till tätslutande paket som läggs med skarven nedåt på en smord eller bakplåtpapperstäckt plåt. Låt jäsa i 15 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i 20 minuter. Låt paketen svalna lite och servera dem när de är jummen.
Serveras med:
Grönsaker
Smula jäst i en bunke och värm vatten fingervarmt. Rör ut jästen i lite av vattnet tills det löst sig. Häll på resten av vattnet, tillsätt 2 krm salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och låt sedan vila under duk i 40 minuter. Halvera fiéerna på längden och stek dem i hälften av smöret, 4 minuter på var sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp kycklingen och låt den kallna. Ansa och finhacka svampen. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i resten av smöret. Rör i 2 msk vetemjöl och späd med buljong och grädde. Låt koka utan lock i 5 minuter. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Låt stuvningen kallna. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till 20 cm rundel. Lägg två filébitar på varje rundel och fördela stuvningen över. Vik ihop till tätslutande paket som läggs med skarven nedåt på en smord eller bakplåtpapperstäckt plåt. Låt jäsa i 15 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i 20 minuter. Låt paketen svalna lite och servera dem när de är jummen.
Serveras med:
Grönsaker
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2006-02-23
Receptdatum: 2006-05-09
Tillagningstid: 1 tim. 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2006-02-23
Receptdatum: 2006-05-09
Utskrivet: 2023-06-08 20:18
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/927
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/927