Kycklingfilé med cidersås & färsk pasta
Ingredienser:
4 kycklingfiléer, 500 g
0,5 dl finhackad gul lök
2 msk äppelcidervinäger
3 msk flytande buljong, kött eller kalv
2 dl vatten
50 g smör
500 g färsk pasta
100 g parmaskinka, tunna skivor
100 g färsk parmesanost
salt
peppar
4 kycklingfiléer, 500 g
0,5 dl finhackad gul lök
2 msk äppelcidervinäger
3 msk flytande buljong, kött eller kalv
2 dl vatten
50 g smör
500 g färsk pasta
100 g parmaskinka, tunna skivor
100 g färsk parmesanost
salt
peppar
Gör så här:
Salta och peppra kycklingen. Bryn kycklingen i matolja eller margarin tills den är gyllenbrun. Ta upp kycklingen och häll i den hackade löken, fräs löken lätt och slå på vinäger, buljong och vattnet. Vispa runt i pannan och lägg tillbaka kycklingen. Låt allt koka i 12 minuter. Ta upp filéerna, vispa i smöret och smaka av med salt och peppar. Strimla skinkan och riv parmesanosten. Koka pastan enligt anvisning. Blanda den nykokta pastan med skinka och ost och servera tillsammans med kycklingfiléerna och cidersåsen.
Serveras med:
Sallad
Salta och peppra kycklingen. Bryn kycklingen i matolja eller margarin tills den är gyllenbrun. Ta upp kycklingen och häll i den hackade löken, fräs löken lätt och slå på vinäger, buljong och vattnet. Vispa runt i pannan och lägg tillbaka kycklingen. Låt allt koka i 12 minuter. Ta upp filéerna, vispa i smöret och smaka av med salt och peppar. Strimla skinkan och riv parmesanosten. Koka pastan enligt anvisning. Blanda den nykokta pastan med skinka och ost och servera tillsammans med kycklingfiléerna och cidersåsen.
Serveras med:
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 2006-05-25
Receptdatum: 2006-08-24
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 2006-05-25
Receptdatum: 2006-08-24
Utskrivet: 2023-05-29 03:11
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/934
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/934