Lyxig chokladpaj
Ingredienser:
350 g mörk choklad, 70%
225 g osaltat smör
5 ägg
2,5 dl strösocker
100 g ballerinakex
350 g mörk choklad, 70%
225 g osaltat smör
5 ägg
2,5 dl strösocker
100 g ballerinakex
Gör så här:
Värm ugnen, smörj och mjöla en pajform med löstagbar botten. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker med elvisp ca 5 minuter tills du fått en vit och skummig kräm. Vänd ihop med chokladsmöret. Dela kexen i små bitar och blanda ner. Häll i pajformen. Grädda chokladpajen i 45 minuter eller tills den precis har stelnat
Serveras med:
Vispgrädde
Värm ugnen, smörj och mjöla en pajform med löstagbar botten. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker med elvisp ca 5 minuter tills du fått en vit och skummig kräm. Vänd ihop med chokladsmöret. Dela kexen i små bitar och blanda ner. Häll i pajformen. Grädda chokladpajen i 45 minuter eller tills den precis har stelnat
Serveras med:
Vispgrädde
Antal: 8 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 160°
Receptdatum: 2006-09-23
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 160°
Receptdatum: 2006-09-23
Utskrivet: 2023-06-10 18:58
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/951
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/951