Rostad chorizo i potatissoppa
Ingredienser:
0,5 kg mandelpotatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
en klick smör
1 liter hönsbuljong
2 dl mellangrädde
salt
peppar
2 chorizokorvar
kryddgrönt
0,5 kg mandelpotatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
en klick smör
1 liter hönsbuljong
2 dl mellangrädde
salt
peppar
2 chorizokorvar
kryddgrönt
Gör så här:
Tärna potatis, hacka lök och vitlök. Fräs i smör utan att det tar färg. Häll på buljongen och koka soppan på svag värme i 20 minuter. Mixa med stavmixer och späd med grädde till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Skiva korven och stek den knaprig. Toppa soppan med korv och kryddgrönt.
Serveras med:
Mörkt bröd
Tärna potatis, hacka lök och vitlök. Fräs i smör utan att det tar färg. Häll på buljongen och koka soppan på svag värme i 20 minuter. Mixa med stavmixer och späd med grädde till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Skiva korven och stek den knaprig. Toppa soppan med korv och kryddgrönt.
Serveras med:
Mörkt bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2006-09-23
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2006-09-23
Utskrivet: 2023-04-02 07:22
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/955
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/955