Kryddig kräftlag
Ingredienser:
2 kg färdig kräftor
4 l vatten
1,5 dl salt
4 sockerbitar
2 dl mörkt öl
30 dillkronor
2 kg färdig kräftor
4 l vatten
1,5 dl salt
4 sockerbitar
2 dl mörkt öl
30 dillkronor
Gör så här:
Koka upp vatten, salt, socker, öl och hälften av dillen. Koka 5 minuter och låt sedan kallna. Ta upp dillkronorna. Varva kräftorna med ny dill och häll lagen över. Låt allt dra några timmar och stå kallt innan servering.
OBS: Undvik att stoppa fingrarna i lagen eller ta i kräftorna med händerna innan servering.
Serveras med:
Kokt färskpotatis
En god snaps
Ost
Bröd
Koka upp vatten, salt, socker, öl och hälften av dillen. Koka 5 minuter och låt sedan kallna. Ta upp dillkronorna. Varva kräftorna med ny dill och häll lagen över. Låt allt dra några timmar och stå kallt innan servering.
OBS: Undvik att stoppa fingrarna i lagen eller ta i kräftorna med händerna innan servering.
Serveras med:
Kokt färskpotatis
En god snaps
Ost
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 3 tim.
Receptdatum: 2006-09-24
Tillagningstid: 3 tim.
Receptdatum: 2006-09-24
Utskrivet: 2023-04-02 08:33
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/958
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/958