Brödrutor med lök
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olja
250 g lätt kesella
4 dl durumvete
9 dl vetemjöl
3 sommarrödlökar
1 msk smör
1 dl gröna oliver med piemento
2 msk olivolja
gourmetsalt
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olja
250 g lätt kesella
4 dl durumvete
9 dl vetemjöl
3 sommarrödlökar
1 msk smör
1 dl gröna oliver med piemento
2 msk olivolja
gourmetsalt
Gör så här:
Smula jäst i en skål och lös den i 37-gradigt vatten. Tillsätt 2 tsk salt, 2 msk matolja, kesella, durumvetet och det mesta vetemjölet. Arbeta ihop en smidig men ganska lös deg och låt den jäsa, täckt, i 30 minuter. Häll upp degen i långpanna med bakpapper. Platta ut degen med mjölad hand. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Skala och skiva löken. Fräs löken mjuk i 1 msk smör och låt den svalna. Fördela löken över degen och tryck ned oliverna i den. Strö över gourmetsalt och grädda i ugnen i 20 minuter. Skär i rutor vid servering.
Serveras med:
Paj
Fiskgrytor
Smula jäst i en skål och lös den i 37-gradigt vatten. Tillsätt 2 tsk salt, 2 msk matolja, kesella, durumvetet och det mesta vetemjölet. Arbeta ihop en smidig men ganska lös deg och låt den jäsa, täckt, i 30 minuter. Häll upp degen i långpanna med bakpapper. Platta ut degen med mjölad hand. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Skala och skiva löken. Fräs löken mjuk i 1 msk smör och låt den svalna. Fördela löken över degen och tryck ned oliverna i den. Strö över gourmetsalt och grädda i ugnen i 20 minuter. Skär i rutor vid servering.
Serveras med:
Paj
Fiskgrytor
Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2006-09-24
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2006-09-24
Utskrivet: 2023-05-29 04:08
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/959
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/959