Yoghurtmarinerade filéspett
Ingredienser:
1,5 kg fläskfilé
Sås:
2 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
2 tsk timjan
salt
grovmalen svartpeppar
1,5 kg fläskfilé
Sås:
2 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
2 tsk timjan
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Putsa filén och skär den i strimlor på längden. Trä upp strimlorna på spett. Blanda yoghurt, pressad vitlök, persilja och timjan. Vänd spetten i yoghurten och låt dra i kyl 1 timme. Krydda spetten med salt och peppar och stek dem i ugn i 15 minuter. Vänd spetten då och då.
Serveras med:
Potatis
Putsa filén och skär den i strimlor på längden. Trä upp strimlorna på spett. Blanda yoghurt, pressad vitlök, persilja och timjan. Vänd spetten i yoghurten och låt dra i kyl 1 timme. Krydda spetten med salt och peppar och stek dem i ugn i 15 minuter. Vänd spetten då och då.
Serveras med:
Potatis
Antal: 10 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2006-09-24
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2006-09-24
Utskrivet: 2023-06-08 20:29
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/961
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/961