Syltad pumpa
Ingredienser:
1,5 kg pumpa
7 dl ättiksprit
1,5 dl socker
färsk ingefära
1 kanelstång
6 krossade vitpepparkorn
6 kryddnejlikor
några flarn muskotblomma
1,5 kg pumpa
7 dl ättiksprit
1,5 dl socker
färsk ingefära
1 kanelstång
6 krossade vitpepparkorn
6 kryddnejlikor
några flarn muskotblomma
Gör så här:
Skala och kärna ur pumporna. Skär pumpan i tärningar. Blanda ingredienserna till lagen, låt koka ihop och skumma. Koka pumpan i lagen tills den är mjuk men fortfarande ger lite motstånd. Lyft upp pumpan med en hålslev. Låt lagen koka ihop tills ungefär två tredjedelar återstår. Låt lagen kallna och slå den därefter över pumpan. Förvara pumpan i glasburkar eller i kruka. Förvaras svalt och mörkt.
Serveras med:
Kött
Skala och kärna ur pumporna. Skär pumpan i tärningar. Blanda ingredienserna till lagen, låt koka ihop och skumma. Koka pumpan i lagen tills den är mjuk men fortfarande ger lite motstånd. Lyft upp pumpan med en hålslev. Låt lagen koka ihop tills ungefär två tredjedelar återstår. Låt lagen kallna och slå den därefter över pumpan. Förvara pumpan i glasburkar eller i kruka. Förvaras svalt och mörkt.
Serveras med:
Kött
Antal: 20 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2006-10-01
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2006-10-01
Utskrivet: 2023-06-08 21:22
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/971
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/971