Lingongräddfylld pepparkaksrulle
Ingredienser:
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
2 dl vispad grädde
1 dl rårörda lingon
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
2 dl vispad grädde
1 dl rårörda lingon
Gör så här:
Lägg bakplåtspapper i en ungspanna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ned mjölblandningen i sockersmeten. Bred smeten jämt över papperet och grädde i mitten av ugnen i 5 minuter. Ta ur kakan ur ugnen och strö lite socker över den. Stälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra försikigt av det gamla (om det inte vill lossna så pensla med lite kallt vatten). Låt kakan svalna med ugnplåten uppochner vänd över den. Blanda den vispade grädden med de rårörda lingonen och bred lingongrädden över kakan. Rulla ihop kakan från ena långsidan, förpacka och frys den. Rullen kan skäras otinad och serveras direkt.
Serveras med:
Kaffetåren
Lägg bakplåtspapper i en ungspanna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ned mjölblandningen i sockersmeten. Bred smeten jämt över papperet och grädde i mitten av ugnen i 5 minuter. Ta ur kakan ur ugnen och strö lite socker över den. Stälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra försikigt av det gamla (om det inte vill lossna så pensla med lite kallt vatten). Låt kakan svalna med ugnplåten uppochner vänd över den. Blanda den vispade grädden med de rårörda lingonen och bred lingongrädden över kakan. Rulla ihop kakan från ena långsidan, förpacka och frys den. Rullen kan skäras otinad och serveras direkt.
Serveras med:
Kaffetåren
Tillagningstid: 20 min.
Ugnstemperatur: 250°
Inlagt av:
Receptdatum: 2006-11-25
Ugnstemperatur: 250°
Inlagt av:
Receptdatum: 2006-11-25
Utskrivet: 2023-06-10 20:16
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/982
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/982