Ingefärsglaserad julskinka
Ingredienser:
3 bitar syltad ingefära
2 msk sockerlag från ingefäran
2 msk flytande honung
1 dl råsocker eller brun farin
3 bitar syltad ingefära
2 msk sockerlag från ingefäran
2 msk flytande honung
1 dl råsocker eller brun farin
Gör så här:
Drag av svålen av skinkan men se till att få kvar det mesta av fettet under. Skär jämna sneda rutor genom fettet och sätt en nejlika i varje kryss. Skär ingefäran tunt och stick ner den i ränderna i skinkfettet. Blanda lag, honung och socker i en kastrull. Värm tills det blir lite tunnare och pensla hälften över skinkan. Skinkan är färdig när den fått fin färg, efter ungefär 15 minuter. Pensla med glaseringen ytterligare några gånger under tiden skinkan är i ugnen. Ta ut och låt skinkan svalna innan servering.
Serveras med:
Kokt potatis
Drag av svålen av skinkan men se till att få kvar det mesta av fettet under. Skär jämna sneda rutor genom fettet och sätt en nejlika i varje kryss. Skär ingefäran tunt och stick ner den i ränderna i skinkfettet. Blanda lag, honung och socker i en kastrull. Värm tills det blir lite tunnare och pensla hälften över skinkan. Skinkan är färdig när den fått fin färg, efter ungefär 15 minuter. Pensla med glaseringen ytterligare några gånger under tiden skinkan är i ugnen. Ta ut och låt skinkan svalna innan servering.
Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 10 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 250°
Receptdatum: 2006-11-25
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 250°
Receptdatum: 2006-11-25
Utskrivet: 2023-06-08 21:19
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/984
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/984