Marmelad
Ingredienser:
2,5 dl vatten
2 dl juice eller nektar
(outspädd)
25 g fruktpectin
5 dl strösocker
karamellfärg
2,5 dl vatten
2 dl juice eller nektar
(outspädd)
25 g fruktpectin
5 dl strösocker
karamellfärg
Gör så här:
Koka upp vatten och juice i kastrull. Blanda pektinet med 0,5 dl socker, vispa ner lite i taget i vattnet och koka kraftigt i 1 minut. Vispa ner resten av sockret och låt koka några minuter så att sockret löser sig. Tag kastrullen från plattan och tillsätt eventuellt karamellfärg. Häll upp massa i en form med raka kanter (15x25 cm) och låt kallna och stelna. Skär ut sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med kakformar. Vänd bitarna i i strösocker och lägg glest på bricka. Låt torka i rumstemperatur och vänd några gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan lagren.
Koka upp vatten och juice i kastrull. Blanda pektinet med 0,5 dl socker, vispa ner lite i taget i vattnet och koka kraftigt i 1 minut. Vispa ner resten av sockret och låt koka några minuter så att sockret löser sig. Tag kastrullen från plattan och tillsätt eventuellt karamellfärg. Häll upp massa i en form med raka kanter (15x25 cm) och låt kallna och stelna. Skär ut sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med kakformar. Vänd bitarna i i strösocker och lägg glest på bricka. Låt torka i rumstemperatur och vänd några gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan lagren.
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2006-11-30
Receptdatum: 2006-11-30
Utskrivet: 2023-06-08 20:12
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/985
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/985