Filmjölkslimpa
Ingredienser:
0,5 dl vetekli
1 liter grahamsmjöl
1,25 dl linfrö
1,25 dl solrosfrö
2 msk hackad mandel
2,5 tsk bikarbonat
1,5 msk salt
2,5 dl russin
9 dl filmjölk
0,75 dl sirap
0,5 dl vetekli
1 liter grahamsmjöl
1,25 dl linfrö
1,25 dl solrosfrö
2 msk hackad mandel
2,5 tsk bikarbonat
1,5 msk salt
2,5 dl russin
9 dl filmjölk
0,75 dl sirap
Gör så här:
Slå på ugnen och smörj två bakformar på 1,5 liter, strö dem med vetekli. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt russin, filmjölk och sirap. Rör om väl och häll smeten i formarna. Grädda brödet i 1 timme, känn efter med sticka om det är klart.
Slå på ugnen och smörj två bakformar på 1,5 liter, strö dem med vetekli. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt russin, filmjölk och sirap. Rör om väl och häll smeten i formarna. Grädda brödet i 1 timme, känn efter med sticka om det är klart.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2007-07-02
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2007-07-02
Utskrivet: 2023-05-29 23:36
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/998
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/998